GUACAMOLE
GUACAMOLE21 stycznia 2018
PrintKuchnia: Meksykańska/Wegańska
Ostatnio w mojej kuchni króluje awokado! Ciągle dodaję je do różnych potraw i wcale mi się nie nudzi.
Na wczorajszą imprezę z przyjaciółmi zrobiłam to właśnie guacamole i zniknęło w sekundę! Także wszystkim polecam, jest zdrowe i przepyszne 🙂
Składniki
1 miseczka
- 2 bardzo dojrzałe małe awokado
- pół czerwonej cebuli
- 1 pomidor
- 1 papryczka chili
- 2 łyżki oliwy
- garść świeżej kolendry
- 3 łyżki soku z cytryny
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Pomidora obierz ze skóry, wyjmij nasiona i przekrój na kilka części.
- Awokado obierz, wyjmij pestkę.
- Wszystkie składniki zblenduj na gładką masę.
- Podawaj z nachos lub jako dodatek do sałatek, tortilli itp. 🙂
Wskazówki
Jeżeli nie lubicie ostrego guacamole to możecie nieco zmniejszyć ilość chili lub po prostu usunąć z chili pestki, wtedy na pewno będzie łagodniejsze.