KANAPKI Z AWOKADO NA 2 SPOSOBY

KANAPKI Z AWOKADO NA 2 SPOSOBY

Dzisiaj publikuję propozycję śniadaniową, z której możecie skorzystać w zasadzie każdego dnia, bo czas przygotowania jest bardzo krótki.

Ostatnio bardzo polubiłam awokado i często używam go w moich posiłkach, a szczególnie w śniadaniach na słono, więc możecie się spodziewać wielu odsłon tego niesamowicie zdrowego składnika 🙂

Składniki

 2 kanapki
  • 2 kromki chleba razowego 
  • 1 bardzo dojrzałe awokado 
  • 20 g sera feta 
  • kilka listków mięty 
  • 1 łyżka ziaren czarnego sezamu 
  • sok z 1/4 limonki 
  • 3 orzechy włoskie 
  • 1/4  ogórka 
  •   płatki chili 
  •   sól 
  •   pieprz 

Sposób przygotowania

  1. Awokado przekrój, wyjmij pestkę, miąższ przełóż do miski i rozgnieć widelcem z solą i pieprzem.
  2. Na każdą kromkę nałóż połowę rozgniecionego awokado.
  3. Na jedną dodaj rozdrobnioną fetę, kilka listków mięty, sok z limonki i ziarna czarnego sezamu.
  4. Na drugą kromkę nałóż pokrojony w słupki ogórek, dość drobno pokrojone orzechy włoskie i posyp płatkami chili.

Wskazówki

Awokado bardzo szybko ciemnieje, więc najlepiej zjeść te kanapki od razu !

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.