KANAPKI Z AWOKADO NA 2 SPOSOBY
KANAPKI Z AWOKADO NA 2 SPOSOBY5 stycznia 2018
Dzisiaj publikuję propozycję śniadaniową, z której możecie skorzystać w zasadzie każdego dnia, bo czas przygotowania jest bardzo krótki.
Ostatnio bardzo polubiłam awokado i często używam go w moich posiłkach, a szczególnie w śniadaniach na słono, więc możecie się spodziewać wielu odsłon tego niesamowicie zdrowego składnika 🙂
Składniki
2 kanapki
- 2 kromki chleba razowego
- 1 bardzo dojrzałe awokado
- 20 g sera feta
- kilka listków mięty
- 1 łyżka ziaren czarnego sezamu
- sok z 1/4 limonki
- 3 orzechy włoskie
- 1/4 ogórka
- płatki chili
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania
- Awokado przekrój, wyjmij pestkę, miąższ przełóż do miski i rozgnieć widelcem z solą i pieprzem.
- Na każdą kromkę nałóż połowę rozgniecionego awokado.
- Na jedną dodaj rozdrobnioną fetę, kilka listków mięty, sok z limonki i ziarna czarnego sezamu.
- Na drugą kromkę nałóż pokrojony w słupki ogórek, dość drobno pokrojone orzechy włoskie i posyp płatkami chili.
Wskazówki
Awokado bardzo szybko ciemnieje, więc najlepiej zjeść te kanapki od razu !