ŁOSOŚ PIECZONY W FOLII
ŁOSOŚ PIECZONY W FOLII16 lutego 2018

Ten przepis pozwoli Wam w bardzo krótkim czasie i przy wręcz minimalnym wysiłku przygotować bardzo smaczną rybę, która świetnie komponuje się z różnymi dodatkami.
Składniki
2 porcje
- 350 g filet z łososia
- 3 plastry cytryny
Marynata
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka miodu
- sól
- pieprz
- garść poszatkowanej kolendry
- 3 ząbki czosnku
- suszone chili
Sposób przygotowania
- Piekarnik nagrzej do 200 st.
- Czosnek przeciśnij przez praskę.
- Wszystkie składniki marynaty wymieszaj ze sobą.
- Łososia umyj, osusz i zalej marynatą. Na wierzchu połóż plasterki cytryny.
- Zawiń w folię aluminiową.
- Piecz 20 min.
- Podawaj z ulubionymi dodatkami.
Wskazówki
Tego łososia można podawać na wiele sposobów – w towarzystwie ryżu, ziemniaków, makaronu czy surówki, zawsze smakuje wyśmienicie.
Mój ulubiony sposób to położyć go na kluseczkach szpinakowych z mojego przepisu.