NALEŚNIKI Z FETĄ I SZPINAKIEM
NALEŚNIKI Z FETĄ I SZPINAKIEM2 grudnia 2017
PrintKuchnia: Wegetariańska
Bardzo prosty i szybki przepis na naleśniki.
Sprawdzą się idealnie jako obiad i kolacja, ale ja też chętnie biorę je ze sobą do pudełka i jem na zimno!
Mój ulubiony przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie tutaj.
Składniki
6 sztuk
- 275 g fety
- 350 g świeżego szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- pieprz
Sposób przygotowania
- Zrób naleśniki z przepisu na "klasyczne naleśniki" (link powyżej).
- Szpinak umyj, osusz i wsyp na suchą patelnię.
- Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
- Podgrzewaj pod przykryciem, na małym ogniu, aż szpinak "zwiędnie".
- Dodaj pokrojoną w kostkę fetę i wymieszaj.
- Naleśniki uzupełnij farszem.
Wskazówki
Uważajcie, żeby feta się nie rozpuściła, ponieważ farsz stanie się wodnisty i naleśniki będą przeciekać. Czas podgrzewania fety to max 1 min.