NALEŚNIKI Z FETĄ I SZPINAKIEM

NALEŚNIKI Z FETĄ I SZPINAKIEM

Bardzo prosty i szybki przepis na naleśniki.

Sprawdzą się idealnie jako obiad i kolacja, ale ja też chętnie biorę je ze sobą do pudełka i jem na zimno!

Mój ulubiony przepis na ciasto naleśnikowe znajdziecie tutaj.

Składniki

 6 sztuk
  • 275 g fety 
  • 350 g świeżego szpinaku 
  • 3 ząbki czosnku 
  •   pieprz 

Sposób przygotowania

  1. Zrób naleśniki z przepisu na "klasyczne naleśniki" (link powyżej).
  2. Szpinak umyj, osusz i wsyp na suchą patelnię.
  3. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę.
  4. Podgrzewaj pod przykryciem, na małym ogniu, aż szpinak "zwiędnie".
  5. Dodaj pokrojoną w kostkę fetę i wymieszaj.
  6. Naleśniki uzupełnij farszem.

Wskazówki

Uważajcie, żeby feta się nie rozpuściła, ponieważ farsz stanie się wodnisty i naleśniki będą przeciekać. Czas podgrzewania fety to max 1 min.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.