PASTA Z TUŃCZYKA

PASTA Z TUŃCZYKA

Pare lat temu zostaliśmy zaproszeni przez naszych przyjaciół na kolację i na przystawkę zaserwowali nam pastę z tuńczyka. Wyjątkowo nam posmakowała i wielokrotnie staraliśmy się odtworzyć jej smak, aż w końcu nam się udało!

W ten sposób powstał bardzo prosty przepis, który możecie wykorzystać jako przystawkę dla gości, ale również sprawdzi się jako pasta do kanapki na śniadanie i na kolację.

Składniki

 4 porcje
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 
  • 4 łyżki serka Philadelphia 
  • 1  jabłko 
  • 1 średnia czerwona cebula 
  • 3-4 łyżeczki musztardy sarepskiej 
  • 80 g tartego sera cheddar 
  •   pieprz (do smaku) 
  •   tabasco (do smaku) 
  •   ulubione pieczywo 
  •   korniszony  (opcjonalnie)

Sposób przygotowania

  1. Tuńczyka odcedź i przełóż do miski.
  2. Czerwoną cebulę pokrój bardzo drobno.
  3. Jabłko obierz i pokrój drobno.
  4. Tuńczyka, cebulę, jabłko, serek Philadelphia, musztardę i tarty Cheddar wymieszaj dokładnie w misce.
  5. Dodaj pieprz i sos Tabasco do smaku. Wymieszaj.
  6. Podawaj na ulubionym pieczywie, opcjonalnie w towarzystwie korniszonów.

Wskazówki

Najlepiej zacząć od małej ilości Tabasco i stopniowo ją zwiększać, żeby przypadkiem nie zrobić pasty zbyt ostrej.

Zostaw komentarz

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com