Refinansiering uten Sikkerhet | Puhelinliittymä ilman nettiä | Kredittkort i Utlandet | Solceller | Billig Innbruddsalarm | Hundeforsikring | Billig Mobilabonnement | Billigst Bredbånd

PUREE Z DYNI

PUREE Z DYNI
PrintSezon:  

Puree z dyni jest idealnym fundamentem do różnych ciast, np. do tradycyjnego amerykańskiego Pumpkin Pie, na które przepis jest również na stronie. 

Składniki

  • ok. 1 kg dyni piżmowej 

Sposób przygotowania

  1. Dynię umyć i pokroić na ok. 10 kawałków.
  2. Piekarnik nagrzać do 220 st.
  3. Dynię położyć na blasze skórką do dołu.
  4. Piec 20-40 min, czas pieczenia zależy od dyni, więc należy go kontrolować.
  5. Ostudź.
  6. Odetnij miąższ od skórki.
  7. Zblenduj miąższ.
  8. Przelej do słoików.
  9. Puree można od razu wykorzystać do różnych ciast lub zamrozić na zimę.

Wskazówki

Można wykorzystać również inne rodzaje dyni. Pyszne puree wychodzi z Hokkaido, a dodatkową zaletą jest to, że można ją blendować ze skórką.

Dodaj komentarz

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.