SOK POMARAŃCZA/ JABŁKO/ KIWI

SOK POMARAŃCZA/ JABŁKO/ KIWI

Pomarańcza jest znakomitym źródłem witaminy C, beta-karotenu i witamin z grupy B. Już jedna pomarańcza pokrywa dziennie zapotrzebowanie na witaminę C. Witaminy z grupy B korzystnie wpływają na skórę, a potas reguluje ciśnienie krwi i rytm serca.

Jabłka są pełne przeciwutleniaczy, błonnika i pektyny, które są bardzo ważne dla zdrowia jelit i pomagają pozbywać się z organizmu toksyn i metali ciężkich. Warto jest nie obierać jabłek, gdyż to właśnie w skórce kryje się najwięcej cennych wartości.

Kiwi może przyczynić się do obniżenia ciśnienia tętniczego. Ma właściwości odchudzające, przeczyszczające i odżywcze.

Składniki

 600 ml
  • 3   pomarańcze 
  • 2  jabłka 
  • 3   kiwi 

Sposób przygotowania

  1. Umyj owoce.
  2. Pomarańcze obierz ze skórki.
  3. Kiwi obierz ze skórki.
  4. Jabłka pokrój na mniejsze kawałki.
  5. Wszystkie owoce włóż do wyciskarki i wyciśnij z nich sok.
  6. Wymieszaj.

Wskazówki

Idealne na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.

Zostaw komentarz

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com