ZIELONE PESTO

ZIELONE PESTO

Ten przepis jest zdecydowanie moim ulubionym jeśli chodzi o pesto.

Jest świetnym dodatkiem do makaronu lub sałatki caprese.

Składniki

 4 porcje
  • 2  doniczki bazylii  (lub 1 doniczka XXL)
  • 1 ząbek czosnku 
  • 25 g  orzechów włoskich 
  • 40 g parmezanu 
  • 50 ml oliwy z oliwek 
  •  świeży pieprz 
  •   sól 

Sposób przygotowania

  1. Wszystkie składniki włóż do blendera.
  2. Blenduj do uzyskania jednolitej masy.
  3. Dopraw solą i pieprzem do smaku.

Wskazówki

Pesto możesz podawać od razu, np. z makaronem lub sałatką, albo zachować je w słoiku i zjeść w ciągu kilku dni.

Zostaw komentarz

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com