SOK POMARAŃCZA/ JABŁKO/ KIWI
SOK POMARAŃCZA/ JABŁKO/ KIWI19 listopada 2017
Pomarańcza jest znakomitym źródłem witaminy C, beta-karotenu i witamin z grupy B. Już jedna pomarańcza pokrywa dziennie zapotrzebowanie na witaminę C. Witaminy z grupy B korzystnie wpływają na skórę, a potas reguluje ciśnienie krwi i rytm serca.
Jabłka są pełne przeciwutleniaczy, błonnika i pektyny, które są bardzo ważne dla zdrowia jelit i pomagają pozbywać się z organizmu toksyn i metali ciężkich. Warto jest nie obierać jabłek, gdyż to właśnie w skórce kryje się najwięcej cennych wartości.
Kiwi może przyczynić się do obniżenia ciśnienia tętniczego. Ma właściwości odchudzające, przeczyszczające i odżywcze.
Składniki
600 ml
- 3 pomarańcze
- 2 jabłka
- 3 kiwi
Sposób przygotowania
- Umyj owoce.
- Pomarańcze obierz ze skórki.
- Kiwi obierz ze skórki.
- Jabłka pokrój na mniejsze kawałki.
- Wszystkie owoce włóż do wyciskarki i wyciśnij z nich sok.
- Wymieszaj.
Wskazówki
Idealne na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.